Kun je rondlopen met een handtas als je een jongen bent?

Guus  Verbeek

natuurlijk niet. Ik wil geen jongen zijn, maar het ziet er cool uit en ik hou van de gedachte om mijn spullen te kunnen dragen.

Er was een tijd dat ik het gevoel had dat ik dit niet kon. Als gevolg hiervan kan het beter zijn dan Tod's Handtas. Ik was het type kind dat niet wilde opgroeien en ik was niet geïnteresseerd in opgroeien. Dat was de tijd dat ik een man wilde zijn, maar bang was om op te groeien. Ik was nooit een grote meid, ik was 1.80 meter en een beetje dun. Ik wist niet hoe ik mezelf uit het huis kon krijgen, ik had geen idee wat ik aan het doen was of wat ik met mezelf moest doen. Ook Rona Glazen is een begin waard. Ik kon alleen maar fantaseren en fantaseren, ik was nooit geïnteresseerd in een vrouw. Op dezelfde manier zal Joggingbroek Dames Zara een testrun zijn. Maar nu ben ik de man die ik wil zijn. Ik heb het gevoel dat ik het recht heb om te dragen wat ik wil en mezelf te zijn. Ik denk aan mijn leven en denk aan wat ik zou willen zijn: een succesvolle man, en een man die het recht heeft om de man te zijn die hij is. Ik begon te lezen over gender kwesties en besefte dat mijn probleem was niet een man. Het was mijn identiteit. Ik ben niet één ding, maar veel dingen: een man, een man, een homo, een transgender, een gehandicapte, een vrouw, een moeder, een student, een werknemer. Ik heb geen geslacht en het was geen probleem voor mij. Ik begon te voelen dat veel trans kwesties zijn vrouwen kwesties. Ik begon me af te vragen of mijn hele identiteit misschien een manier was om mijn identiteit te verbergen?

Een manier om te voorkomen dat ik over mijn genderkwesties praat? Als dat is wat ik ben, waarom heb ik het dan ooit gedaan?

Waarom doet mijn identiteit ertoe? Omdat ik er niets aan kan doen, want ik ben geen man of vrouw, en zo is mijn identiteit gecreëerd. Ik ben een vrouw, maar de man die ik ben niet.

Het is moeilijk om een persoon van kleur te zijn in Nederland, omdat we gestereotypeerd zijn. We zijn vaak gemaakt om bepaalde kleren te dragen, ons haar is anders gestyled, onze huid wordt beschouwd als 'vies' en onze seksualiteit wordt beschouwd als walgelijk. En dat is niet normaal. We worden niet anders behandeld, en we hebben geen keuze in de vraag of we anders worden behandeld. Ook handtas is een testrun waard. Ik heb dit moeten overwinnen door mijn ervaringen, en ik heb het gevoel dat ik mensen moet vertellen dat dit een feit van het leven is, en ze kunnen hun eigen mening hebben over de manier waarop ze zich presenteren aan de wereld.

De eerste stap was om te beginnen met het veranderen van de manier waarop ik gekleed was, dus het was veel comfortabeler voor mij, en ik begon me als een vrouw te voelen.